Festifair Beusichem 2014

De mooiste man in mijn stoel

Gisteren stond ik samen met Joëll op de Festifair, de kleurrijke beurs in Beusichem.
Met een stralend zonnetje, spelende kinderen aan het water, vrolijke bezoekers en fijne muziek was het zeker geen straf om daar onze stoelen te parkeren.

Het begin was wat stroef, de reacties waren divers. Veel mensen vonden het toch maar een eng idee, om voorover weg te duiken in zo’n massagestoel.
Ineens dook er een jongetje op, mama in zijn kielzog. Een jaar of acht, zijn zwembroek was nog nat, de waterspetters zaten nog op zijn bril. Een serieuze, oprecht geïnteresseerde blik richting de stoel. “Mama, dat lijkt me nou heerlijk!”
Ik kom het vaker tegen.

Zijn moeder reageerde instemmend en gaf aan dat hij thuis zelf vaak zijn familie masseerde. Ze spraken af dat hij wat geld kreeg en zelf mocht uitkiezen waar hij dat aan uit wilde geven. “Nou, dat weet ik al wel!” Maar ze gingen eerst alle kraampjes af, mama wilde wel dat hij eerst zou kijken wat hem allemaal leuk leek en daarna pas zijn keuze zou maken.Waar volwassenen die niet vaak worden aangeraakt of gemasseerd veelal nog sceptisch zijn tegenover de stoelmassage, zijn het vaak kinderen die direct de voordelen zien en totaal geen schroom hebben.

Na een kwartier kwam hij aangerend, een briefje van vijf euro in zijn uitgestrekte arm.
“Ik wil graag zo’n massage hoor! Van jou!”

Samen hebben we de stoel zo aangepast dat hij goed kon zitten, en direct gaf hij zich helemaal over aan de massage.
Natuurlijk duurde de massage langer, hij zat zo lekker! Zelfs zijn armen wist hij goed te ontspannen. Wat kan een massage dan fijn zijn, voor gever en nemer.
Rustig liet ik de jongen weer rechtop zitten, de tijd nemend om hem weer ‘wakker’ te laten worden.

“Dank u wel mevrouw, dat was echt heel fijn! Het was mijn geld echt heel erg waard. Ik ga nu meteen naar papa om u aan te raden.”
En weg huppelde hij.

Je begrijpt, mijn dag was helemaal goed!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.